keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Reissussa

Kolme viikkoa pikkukylissä jättää jälkensä niin Sinema Leo:n tiimiin kuin autoonkin. Itse olin vain vajaan viikon tuosta mukana, mutta siihenkin mahtui jo monenlaista. Ensin projektori tuotti ongelmia. Yhtenä iltana valoa tuli vain puolet normaalista.



Aamulla avaismme projektorin ja totesimme edellisen saaristoreissun jättäneen jälkensä siihen. Sen sisältä löytyi maitopurkillinen pieniä surviaissääskiä. Ei ihme, ettei laite jäähtynyt. Lamppu oli myös vaurioitunut ja varalamppu oli varastossa Mwanzassa. Sen olisi kuulunut olla autossa, mutta jossain kuluneiden kuukausien aikana se olikin jäänyt matkasta. Soitin pikaiset puhelut vaimolle ja lähettitoverille Pekalle. Pekalta saimme toisen projektorin varalle, vaimo etsi ja löysi varalampun ja lupasi lähteä tuomaan tavarat lautalle asti. Ja taas kerran oltiin hiekkatiellä, paineltiin menemään vajaan sadan kilometrin matkaa lautalle. Päästiin järvestä yli ja saatiin tavarat kyytiin. Pikainen tankkaus ja takaisin lautalle. Paljon oli autoja. Odotus lauttarannassa kesti vajaat kolme ja puoli tuntia. Pikaiset puhelut vuorostaan tapahtumapaikalle. ”tulossa ollaan, keksikää jotain ohjelmaa kunnes elokuvat alkavat”. Uuden polttimon vaihdoin projektoriin lauttaa odotellessa. Elokuvat alkoivat tunnin myöhässä, mutta näkyivät kirkkaina.



Sitten huolta aiheutti auton takatankki. Se meinasi jäädä välille. Jossain tien kuopissa katkesi tankin metallinen kiinnike. Köyttä on autossa aina mukana, sitä tarvitaan milloin mihinkin. Tällä kertaa tankin sitomiseen.
Seuraavana päivänä tuli sadekuuro. Se syyti vettä sinema-tiimin niskaan sellaisella vauhdilla, ettei mikään pysynyt kuivana. Maa muuttui liejuksi ja kengät muuttivat muotoaan. Valkokangas meinasi lähteä tuulenpuuskassa. Seuraavana päivänä tiimi kulki rantasandaaleissa ja vaatteissa, mitä olivat vielä laukuistaan löytäneet.



Kun heti reissun jälkeisenä aamuna tavattiin, oli koko joukko huomattavan väsynyt. Mutta muuten kaikki oli mennyt taas ihan hyvin. Mitään isompaa ei tälläkään kertaa sattunut ja työt tuli tehtyä. Kun olin lähdössä korjauttamaan tankinkiinnikkeitä, oli vastassa vielä yksi yllätys..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti