perjantai 17. tammikuuta 2014

Huolto 2

*Iltapäivä, pilvetön taivas ja 28.1oC
Lähdin aikaisin aamulla ajamaan. Mietin takarengasta, jonka paikalla oli vararengas, kun en nopean kokouskutsun vuoksi ollut sitä ennättänyt vaihtaa. Aika myöhään illalla soittelivat että kokousta voitaisiin aamupäivällä pitää. Oli vielä pimeää, kun käännyin kaupungille. Soitin miehelle, jonka olin luvannut ottaa kyytiin ja kysyin missä hän oli odottamassa. Sanoi olevansa vanhalla asemalla ja ajoin ensin väärälle vanhalle asemalle ja sitten vasta tajusin kysellä, että millä näistä vanhoista asemista hän olikaan. Olin kuitenkin jo herännyt. Matkan aikana aamu ja ilma vaaleni ja lämpeni ja avasin ilmastoinnin. Siihen oli tullut jokin vika ja se toimi asennoilla ”pois päältä”ja ”neljä”, eli aika kovaa puhalsi. Suuntasin suuttimia ikkunoihin ja käytin aina välillä pois päältä sitä.
Putkimies oli sillä välin tullut laittamaan sen vielä puuttuvan osan. Vaimo pääsi töiden jälkeen katsomaan, miten työt edistyvät. Putkimies oli lopetellut asennusta ja arvellut kaiken olevan kunnossa. Oli sanonut vaimolle, että avaahan vedet takaisin ja vaimo oli vääntänyt hanaa auki. Putkimies oli sanonut, että laitapa täysille ja vaimon koskiessa hanaan, oli kuulunut "toks" ja kohinaa ja tuo kestäväksi aidoksi englantilaiseksi kehuttu hana oli lentänyt taivaalle ja vettä tulvinut sen paikalta hyvällä vauhdilla. Kaupungin uusien vesitankkien ja järjestelmien myötä täällä on nykyisin tosi hyvät paineet putkissa. Vedet piti katkaista sitten kokonaan ja ilta pärjättiin ämpäreillä ja kauhoilla ja saaveissa olevalla vedellä, mutta eiköhän uusi hana siihen putkeen saada vielä lähipäivinä.

Viemärin tuuletusputki tuntuu hengittävän ikkunasta sisään, pitääpä alkaa sitä illan päälle  tai viikolopulla värkkäämään. Aina täällä tekemistä keksii vapaapäivinäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti