perjantai 27. joulukuuta 2013

Sanoma Leo

Kulunut vuosi on ollut yksi parhaista toimintavuosista Sinema Leo -elokuva-automme historiassa. Erilaiset tapahtumat vetivät yhteensä noin 88 500 osallistujaa kymmenillä eri kylillä järjestetyissä lukuisissa eri tapahtumissa. Palautteen perusteella konsepti on toimiva, ihmiset ovat kiinnostuneita ja osallistujia riittää. Sain eilen kirjeen yhdestä kohdealueemme seurakunnista. Toivoivat että työtä jatkettaisiin, koska elokuvat ja evankeliointi olivat lisänneet kirkkoon osallistujien määrää. Sinema on kuitenkin vain yksi ihmisiä kokoavista toimintamuodoista, joita lähetstyön rintamalla tavataan. Suuria väkijoukkoja on tavoitettu kuluneena vuonna muuallakin.

"Urut ovat paras lähetystyöntekijä, sillä ne tuovat niin paljon uusia ihmisiä kirkon toimintaan mukaan!” tuumaa joulun alla julkaistussa haastattelussa Pietarin Pyhän Marian kirkon pappi Mihail Ivanov Suomen Lähetysseuran kotisivuilla. Tasokkaat urkukonsertit vetävät Pietarissa satoja ihmisiä kirkkoon, tyhjää tilaa ei jää ja lisäpenkitkin täyttyvät. Konserttien alussa kerrotaan Luterilaisen kirkon toiminnasta ja kristinuskosta. Seurakunta on lähtenyt kasvamaan. Mahtava uutinen!
Kuulin myös amerikkalaisesta seurakunnasta, jonka messut olivat hiipuneet. Muutamia ihmisiä kerrallaan tuli perinteiseen jumalanpalvelukseen. Otetaan joukko ihmisiä ja seurakunnan vastuunkantajat ja vanhan messun ympärille aletaan tehdä uusia messuja. Joka sunnuntaille valmistellaan useampia perättäisiä messuja. Kaikissa on samat raamatunkohdat ja saarna mutta muuten toteutus, musiikkit ja vapaaehtoiset vaihtelevat. Samalla se perinteinen jumalanpalvelus on pysynyt muuttumattomana omalla paikallaan, (sen nimeksikin on annettu ”perinteinen jumalanpalvelus”) niitä varten, jotka kokevat sen omakseen. Sunnuntaisin on useampia erilaisia messuja peräkkäin ilman ajatusta, että joku messuista olisi arvokkaampi. Seurakunta on kasvanut hurjaa tahtia.
Kauneimmat joululaulut, raskaat joulut ja muut joulun ajan tapahtumat ovat vetäneet kirkkoja ja saleja täyteen ympäri Suomen. Mitä näissä on sellaista, joka joulun loputtuakin vetäisi ihmisiä Jumalan sanan ääreen?


Uskon, että joka paikassa on mahdollista löytää se jokin, joka saa ihmiset suuntaamaan askeleensa kohti kirkkoa. Kaikkialla ei toimi Sinema Leo (= elokuvat tänään), mutta varmasti joka paikassa on mahdollista löytää oma ”SANOMA Leo”  joka saa tämän päivän ihmiset osallistumaan. Rohkeasti ainakin kannattaa kokeilla! Mitä jos alkava uusi vuosi muistettaisiinkin jatkossa Suomen kasvavan kirkon vuotena!
Hyvää Uutta Vuotta 2014!
Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti