sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Sambusa

* 29.6oC, Iltapäivä hikinen, tuskin tuulen hiventäkään ja pilvetön taivas.

Kävelin kaupunkiin asioita hoitamaan, sitten toimistolle. Odottelin hetken asioiden etenemistä, mutta remontin takia asiat olivat vähän hitaampia, lähdin välillä hakemaan koululaisille evästä. Kävelin kulmaan, josta saa kaupungin parhaat sambusat.
Tuttu myyjä tervehti ja kysyi kuulumiset ja toivotti uudet vuodetkin vielä. Tein samoin ja kyselin sambuusoita ja niitä oli vain muutamia. Myyjä sanoi, että odota vartti niin tekevät uudet. Istahdin odottamaan. Nuori mies luutusi lattiaa ja tuli pöydän vierestä puhdistamaan ja juttelemaan. Kyseli, miksi kuljin aina jalkaisin. Arvasin, että halusi kysyä, miksi kuljin jalkaisin, vaikka olisi varaa autollakin ajella. Kerroin liikunnan olevan hyväksi ja autoilun olevan pahaksi, mutta että aika lämmintä oli nyt kävellä. Mies jätti mopin ämpäriin ja meni nurkan taakse ja kohta alkoi tuuletin yläpuolellani pyöriä ja liikutella lämmintä ilmaa. Mies palasi moppinsa ääreen ja sanoi kylmiössä olevan soodaa ja hainkin yhden. Odottelin ja vastasin joihinkin sähköpostieihin puhelimella odotellessa.


 
 
Kohta oli tuoreita sambuusoja  pussissa ja maksoin ne. Myyjä sanoi soodan kuuluvan kauppaan. Kiittelin ja sanoin toisena päivänä hakevani lisää. Vein eväät koululaisille ja palasin toimistolle. Tuo pieni hetki siinä sambusanurkan ystävällisten ihmisten parissa oli piristykseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti