tiistai 11. helmikuuta 2014

Aamun ukkonen

*aamu, 23oC sataa ja ukkostaa.


 
 
Heräsin matalaan ukkosen kumuun ja nousin haistelemaan aamun raikasta ilmaa. Auringonnousun lyhyessä kajossa pilvet näyttivät kullanvärisiltä ja harmailta, hyvinkin myrskyisiltä. Ne olivat tulossa kukkuloiden yli idän puolelta, niin kuin ne melkein aina tekevät.

Yövartija tuli sanomaan huomenet ja kertoi, että toinen uusista kanoista olisi alkamassa munimaan. Kerroin, että olimme jo saaneet yhden munan, ja eilenkin olin kuunnellut, että kana muni jossain, mutta emme löytäneet munaa. Hän sanoi, että tänään se olisi varmasti helpompaa, kana oli aamulla tepastellut vartijoiden huoneeseen ja hypännyt laatikkoon, jossa vartijat säilyttivät sadetakkia ja muita tarvetavaroitaan. Oli löytänyt pihan turvallisimman paikan pesälleen. Vartija sanoi, että antaa sen vain olla siinä, kana ei sotke pesäänsä. Eipä sekään kana, joka yhdessä talossa oli käynyt munimassa minun tyynylle, ollut sotkenut, oli pielukseen vain jäänyt kanan haju.
 

 
Sade alkoi, lähdin sisälle keittelemään aamukahveja. Kuuntelin ukkosta, sadetta ja munivan kanan kaakatuksia. Yläpuolelta kuului räsähdys ja jytinää, oli rotta mennyt taas vällään välikatolla. Täytyypä lähteä se sieltä siivoamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti