maanantai 13. lokakuuta 2014

Kahdeksan uutta kylää



Keräilin tilastoja hiippakuntien lähetystyöstä, ja tässä teillekin muutamia välähdyksiä.

Shinyangan hiippakunnan (SELVD) puolella uusi elokuva-auto ei ole ollut vielä kauaakaan käytössä, mutta vuoden alusta asti on toimittu ensin lainavehkeillä ja -autoilla ja nyt työ jatkuu omalla autolla.
Vuoden alusta alkaen on hiippakunnan Sinema Leo -elokuvatiimi yhdessä paikallisseurakuntien ja hiippakunnan muiden työntekijöiden kanssa avannut jo 8 uutta jumalanpalveluspaikkaa, siis kuin "kappeliseurakuntaa".

Eräs paikoista oli sellainen, että siellä on noin 35 vuotta tehty lähetystyötä, mutta seurakunnan toimintaan on vuosien ajan osallistunut vain viisi ihmistä. Nyt siellä on seurakunta lähtenyt kasvamaan ja mukana on jo isompi joukko kastettuja kristittyä.

Kuulin tilastoja kootessa myös kylästä, jossa kirkko ei ollut toiminut aiemmin, mutta kun toiminta keväällä alkoi, aika pian sen jälkeen lahjoitti yksi kylän miehistä yhden eekkerin peltoa paikaksi, jossa seurakunta voisi toimia ja nyt sinne on jo rakennettu ns. tembe-talo (ruohokattoinen kenkälaatikon mallinen savitalo) kirkoksi.
 



Jos jotain olen näiden vuosien aikana oppinut, on se, että Jumalalla on omat ajat ja suunnitelmat ja kun se aika kohdalle sattuu, silloin tapahtuu ihmeellisiä asioita. Sitä ennen voi olla vaikka tuo 35 vuotta "tyhjäkäyntiä", mutta kuten nyt osoittautui, oli hyvä, että nuo muutamat ihmiset jaksoivat pitää tulta yllä.
 

Näissä oheisissa kuvissa on Sinema auto ja hiippakunnan väkeä puolestaan tämän Mwanzan hiippakunnan (ELVD) puolella. Tuon kylän vanha kirkko oli kaatunut ja ihmiset kantoivat kirkon katon kattotuoleineen päivineen uuteen paikkaan ja pystyttivät sen puutolppien varaan kylän uudeksi kirkoksi. Tämä rakennus saattaa viedä nopeimmin pystytetyn kirkon tittelin, se oli valmis päivässä. Samalla alueella toteutettiin hiippakunnan lähetysviikko, jonka päätteeksi hiippakunnan papit kastoivat noin 160 ihmistä (kuva alla).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti