sunnuntai 7. syyskuuta 2014

325/365 tavaraa

”Suomessa on vaikeaa keksiä kenelle antaisi ja mitä, kun kaikilla on jo kaikkea”, oli ajatus jota pohdin Suomen reissuun lähtiessä. Mutta olin pitkälti väärässä. Luultavasti pysyin sielläkin tavoitteessani, vaikka kirjaa en mistään pitänytkään.

Yhtenä päivänä ajattelin, että antaisin pienen rasian perhoja. Olin kalastelemassa rannalla kapean kanavan. Toisella puolella kanavaa oli pari pikkupoikaa ongella. Huoltoasemaonget, isot koukut ja saaliina pelkkää turhautumista. Väärät välineet, olisi pitänyt olla pienet koukut tai pikkuperho siimassa. Minulla oli sopiva rasia ja ajattelin antaa sen heille. Pojat kyllästyivät ja pakkasivat onkensa. Kävelivät ohi ja kysyin, ”tuliko kalaa?”, kun en muutakaan tervehdystä keksinyt. Pojat vastaisvat jotain sellaista, ”ettei tarvitse alkaa v...” ja jatkoivat matkaa suuttuneina. Harmillista. Toteutus vähän siis ontui. Ei sikseen, muistin kyllä pian myös, että itsekin varoittelen lapsiani kaikkien outojen aikuisten jutuille menemisestä.

Ehkä on hieman helpompaa löytää tavaroillemme tarvitsijoita täällä. Aidan takana, työpaikan portilla. Kaupungilla kulkiessa.

Kohta tämä kokeilu päättyy. Osaisikohan sitä olla vuoden ostamatta yhtään tavaraa. Sitä voisi seuraavaksi kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti