maanantai 1. joulukuuta 2014

Aasi ja adventti



Ensimmäinen adventti ja yksi kynttilä pöydällä.

Tänään pohdiskelin aaseja, joista toisella ratsasti Jeesus ennen syntymäänsä ja toisella aikuisena. Hoosianna!

Tansaniassa olen oppinut ymmärtämään, että tämä jälkimmäinen oli yksi Jeesuksen ihmeistä. "Teistä jokainen tietää, että jos yrität ratsastaa totuttamattomalla aasilla, se ei onnistu, siihen kuolee." opetti palmusunnuntain saarnaaja muutama vuosi sitten.

Näillä Jeesuksen aaseilla on vahva viesti tänäkin päivänä.

Kirkon keskeinen viesti, Jeesus Kristus, on ennenkin matkannut aasin selässä, ja ihmisten tuli vain sietää se, vaikka olisivat kuninkaalle mieluummin suoneet muuta. Miksi siis ei tänäänkin.

Ei ole mikään syy lähteä kirkosta, vaikka kuka milloinkin meistä seurakuntien työntekijöistä ja vastuunkantajista muistuttaisikin aasia, vaikkapa erilaisen mielipiteen vuoksi.

Kristus on kulkenut aasinkin selässä!

Tiesitkö muuten, aasin selässä on risti. Täällä kerrotaan tarinaa, että aasi kantoi jossain vaiheessa Jeesuksen ristiä, josta merkki jäi selkään.


4 kommenttia:

  1. Kiitos adventtihartaudesta ja ajattelemisen aiheista!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kivasta adventtijutusta ja ihanasta kuvasta, missä on aasi ja aasinvarsa niin kuin pitääkin. Olen käyttänyt kuvaa Suvilahden koulun adventtihartaudessa ja julkaissut Vaasan seurakunnan FB-sivulla. Mainitsin jälkimmäisessä kuvaajaksi sinut. Kiitos kuvan lainasta, ja jos toivot maksua niin laita lasku. Siunattua adventin aikaa t. Maaria

    VastaaPoista